+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Staff
    Super Mod
    Marilynne's Avatar

    EXIF missing when posting pictures from the gallery

    EXIF missing when posting pictures from the gallery.
    @jdeg


    › See More: EXIF missing when posting pictures from the gallery



  2. #2
    Senior Member
    STM's Avatar

    Re: EXIF missing when posting pictures from the gallery

    Quote Originally Posted by Marilynne View Post
    EXIF missing when posting pictures from the gallery.
    @jdeg
    That's odd, I just posted an image and it was all still there. Did you by any chance copy the image into PS (or whatever) rather than just open it? A lot of times the EXIF data gets lost when you do that.
    FTn, F2A, FT2, F4E, D850, D500, D750, D700

    8-15mm f/3.5-4.5 AFS, 15mm f/3.5 AIS, 16mm f/2.8 AIS, 18mm f/3.5 AIS, 24mm f/2.8 AIS, 24mm f/2 AIS, 25-50mm f/4 AIS, 28mm f/2.8 AIS, 35mm f/2 AIS, 35-70mm /3.5 AIS, 50mm f/1.8 AIS, 50mm f/1.4 AIS, 50-135mm f/3.5 AIS, 55mm f/2.8 AIS Micro, 85mm f/1.4 AIS ,135mm f/2 AIS, 80-200 f/4 AIS, 105mm f/1.8 AIS, 105mm 2.8 AIS Micro, 180mm f/2.8 AIS, 200mm f/2 AIS, 200mm f/4 Micro AIS, 300mm f/2.8 AIS, 400mm f/2.8 ED IF AIS, 500mm f/8 Reflex, 600mm f/4 ED-IF AIS

  3. #3
    Staff
    Super Mod
    Marilynne's Avatar

    Re: EXIF missing when posting pictures from the gallery

    Quote Originally Posted by STM View Post
    That's odd, I just posted an image and it was all still there. Did you by any chance copy the image into PS (or whatever) rather than just open it? A lot of times the EXIF data gets lost when you do that.
    Don't have PS, use ViewNX-i. I can see other folks EXIF, but not mine.

  4. #4
    Senior Member
    STM's Avatar

    Re: EXIF missing when posting pictures from the gallery

    Quote Originally Posted by Marilynne View Post
    Don't have PS, use ViewNX-i. I can see other folks EXIF, but not mine.
    That's really odd Marilynne
    FTn, F2A, FT2, F4E, D850, D500, D750, D700

    8-15mm f/3.5-4.5 AFS, 15mm f/3.5 AIS, 16mm f/2.8 AIS, 18mm f/3.5 AIS, 24mm f/2.8 AIS, 24mm f/2 AIS, 25-50mm f/4 AIS, 28mm f/2.8 AIS, 35mm f/2 AIS, 35-70mm /3.5 AIS, 50mm f/1.8 AIS, 50mm f/1.4 AIS, 50-135mm f/3.5 AIS, 55mm f/2.8 AIS Micro, 85mm f/1.4 AIS ,135mm f/2 AIS, 80-200 f/4 AIS, 105mm f/1.8 AIS, 105mm 2.8 AIS Micro, 180mm f/2.8 AIS, 200mm f/2 AIS, 200mm f/4 Micro AIS, 300mm f/2.8 AIS, 400mm f/2.8 ED IF AIS, 500mm f/8 Reflex, 600mm f/4 ED-IF AIS

  5. #5
    Senior Member

    Re: EXIF missing when posting pictures from the gallery

    My EXIF data had been showing up, but Robin's started missing. We found that on her PC the "include all metadata" had been changed to "copyright only" on export in Lightroom.

  6. #6
    Staff
    Super Mod
    Marilynne's Avatar

    Re: EXIF missing when posting pictures from the gallery

    Quote Originally Posted by Andy W View Post
    My EXIF data had been showing up, but Robin's started missing. We found that on her PC the "include all metadata" had been changed to "copyright only" on export in Lightroom.

    Don't use Lightroom, I'll check ViewNX-i.

  7. #7
    Staff
    Super Mod
    hark's Avatar

    Re: EXIF missing when posting pictures from the gallery

    EXIF missing when posting pictures from the gallery
    I don't know if it is all of your images, Marilynne, but this one from the gallery has EXIF embedded into the file.

    EXIF missing when posting pictures from the gallery-dsc_5210_001_649763.jpg
    Cindy
    Flickr
    and My 2020 Thread

    Where the Spirit does not work with the hand, there is no art
    -- Leonardo da Vinci



  8. #8
    Staff
    Super Mod
    Marilynne's Avatar

    Re: EXIF missing when posting pictures from the gallery

    Quote Originally Posted by hark View Post
    I don't know if it is all of your images, Marilynne, but this one from the gallery has EXIF embedded into the file.

    EXIF missing when posting pictures from the gallery-dsc_5210_001_649763.jpg
    Thanks Cindy. That's from the D7100. I'll check my D500 images.

    Edit: Just checked my thread. EXIF not showing on this shot or any of my others.
    Last edited by Marilynne; 04-11-2020 at 07:46 PM.

  9. #9
    Happy to be Canadian
    Super Mod
    Marcel's Avatar

    Re: EXIF missing when posting pictures from the gallery

    I'm posting this one from my gallery just to see if exif shows up. But I suspect that when you select the "my pictures" button in the left bottom corner of the reply box, the picture is posted but not the exif like when you post a picture from your computer by the image insert function. The same applies when you post from a link (FB or Flkr). Now let"s see.

    I'm beginning to see the LIGHT!
    Please visit my Gallery and my Flickr Gallery

  10. #10
    Happy to be Canadian
    Super Mod
    Marcel's Avatar

    Re: EXIF missing when posting pictures from the gallery

    As far as I remember, this has been the case.
    I'm beginning to see the LIGHT!
    Please visit my Gallery and my Flickr Gallery





Quick Reply Quick Reply

If you are already a member, please login above before posting.

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •