On Nikonites - Nikon Photography Community & Forum
+ Reply to Thread
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44
Like Tree2Likes
  1. #1
    Junior Member

    Experience
    Semi-Pro
    Posts
    10
    Image Editing
    Yes
    Achievements
    7 days registered

    SanDisk Extreme Pro UDMA 7 160 MB/s returns 'ERR' in D4 when used with Sony XQD Card

    New SanDisk Extreme Pro Memory Card type CF 16 GB UMDA 7 160 MB/s when installed with Sony XQD card in Nikon D4 camera is not functional, shows 'ERR' message and and consequently renders D4 not operational. When this CF card is installed on its own, without XQD card, in D4 then it works OK. As using one only memory card in D4 is UNACCEPTABLE for professional work I am looking for advice. As per today, 31 Oct 2013 Nikon doesn't have the clue of what is the problem there with D4


    See More: SanDisk Extreme Pro UDMA 7 160 MB/s returns 'ERR' in D4 when used with Sony XQD Card



  2. #2
    Senior Member
    Cowleystjames's Avatar

    Location
    Oxford, UK
    Experience
    Semi-Pro
    Posts
    251 - liked 98 times
    Image Editing
    Yes
    Images
    1
    Achievements
    Upload Gallery pictures1000 Experience Points1 year registered
    Camera
    D800E

    Re: SanDisk Extreme Pro UMDA 7 160 MB/s returns 'ERR' in D4 when used with Sony XQD C

    Have you tried formatting in camera each individual card? Also do other cards work okay? It wouldn't be the first time I've come across bent CF pins in readers so presumably in camera this could happen too.

  3. #3
    Junior Member

    Experience
    Semi-Pro
    Posts
    10
    Image Editing
    Yes
    Achievements
    7 days registered

    Re: SanDisk Extreme Pro UMDA 7 160 MB/s returns 'ERR' in D4 when used with Sony XQD C

    The cards were formatted individually in the camera. CF works perfect on its own, but when installed together with Sony XQD it returns 'err' message and D4 is non operational. D4 has latest firmwares installed too.

  4. #4
    Junior Member

    Experience
    Semi-Pro
    Posts
    3
    Image Editing
    Yes
    Camera
    D4, D3, D2X, D1X, D70

    Re: SanDisk Extreme Pro UMDA 7 160 MB/s returns 'ERR' in D4 when used with Sony XQD C

    I am having the exact same problem. If the SanDisk is the only card, I am able to format the card and it works. If it is installed with the Sont XQD card, ERR.
    I will also note that I have a Lexar Professional 1000X 64GB UDMA 7 card. It works great with or without the Sony XQD card. I have tried 2 SanDisk cards.
    Last edited by tgagle; 11-02-2013 at 08:07 PM.

  5. #5
    The Profiler
    Super Mod
    Don Kuykendall's Avatar

    Location
    Prattville, Alabama --- Southeastern part of the United States
    Experience
    Hobbyist
    Posts
    9,461 - liked 13269 times
    Image Editing
    NO
    Blog Entries
    39
    Images
    1380
    Social
    Add Don Kuykendall on Facebook Add Don Kuykendall on Google+
    Achievements
    Tagger First ClassUpload Gallery picturesSocial1000 PostsCreated Blog entry
    Awards
    Arm of Law
    Camera
    D7000, D7100

    Re: SanDisk Extreme Pro UMDA 7 160 MB/s returns 'ERR' in D4 when used with Sony XQD C

    Looks like the answer is to not use the SanDisk cards. @Waldi have you tried another brand? If not that should be your first step.

    Or possibly try something other than the Sony card.

    ================================================== ============================
    D7100***AF-S 18-140 ***AF-S 70-300***40mm Micro***SB-700***Photoshop CS6

  6. #6
    On holiday
    Scott Murray's Avatar

    Location
    Darwin, Northern Territory, Australia
    Experience
    Semi-Pro
    Posts
    6,164 - liked 11826 times
    Image Editing
    Yes
    Blog Entries
    13
    Images
    2
    Social
    Add Scott Murray on Facebook Add Scott Murray on Google+ Follow Scott Murray on Flickr
    Achievements
    Created Blog entryUpload Gallery picturesSocial1000 Posts1 year registered
    Camera
    D800E, D600, D80

    Re: SanDisk Extreme Pro UDMA 7 160 MB/s returns 'ERR' in D4 when used with Sony XQD C

    How do you have the cards configured? One as main and one as overflow? Or one as back up. I ma thinking that if you are trying to mirror them then the issue may be the difference in write speeds.
    www.scotthmurray.com
    My Flickr
    Random Pics
    Cameras: Nikon D800E, D600, D80
    Lenses -
    Prime: 50mm 1.4D, 85mm 1.4D
    Wide Angle: 16-35mm VR
    Telephoto: 70-200mm VR 2.8, 80-400mm VR
    Macro: 90mm Tamron, Raynox DCR-250 close up filter.
    Flash: SB-910, SB-600
    Filters: Circular Polarising, H3Alpha, Baader Solar film, Lee Filters 100mm kit - 0.6 ND Grad,
    Tripods: Manfrotto 190CXPRO3 Carbon Fibre, Arca Swift ball head


  7. #7
    Junior Member

    Experience
    Semi-Pro
    Posts
    3
    Image Editing
    Yes
    Camera
    D4, D3, D2X, D1X, D70

    Re: SanDisk Extreme Pro UDMA 7 160 MB/s returns 'ERR' in D4 when used with Sony XQD C

    I have mine configured as overflow. I can also put older/smaller/slower cards in with no problem.

  8. #8
    On holiday
    Scott Murray's Avatar

    Location
    Darwin, Northern Territory, Australia
    Experience
    Semi-Pro
    Posts
    6,164 - liked 11826 times
    Image Editing
    Yes
    Blog Entries
    13
    Images
    2
    Social
    Add Scott Murray on Facebook Add Scott Murray on Google+ Follow Scott Murray on Flickr
    Achievements
    Created Blog entryUpload Gallery picturesSocial1000 Posts1 year registered
    Camera
    D800E, D600, D80

    Re: SanDisk Extreme Pro UDMA 7 160 MB/s returns 'ERR' in D4 when used with Sony XQD C

    Have you tried other combinations of cards with the extreme pro?
    Which card are you using for the main one?
    www.scotthmurray.com
    My Flickr
    Random Pics
    Cameras: Nikon D800E, D600, D80
    Lenses -
    Prime: 50mm 1.4D, 85mm 1.4D
    Wide Angle: 16-35mm VR
    Telephoto: 70-200mm VR 2.8, 80-400mm VR
    Macro: 90mm Tamron, Raynox DCR-250 close up filter.
    Flash: SB-910, SB-600
    Filters: Circular Polarising, H3Alpha, Baader Solar film, Lee Filters 100mm kit - 0.6 ND Grad,
    Tripods: Manfrotto 190CXPRO3 Carbon Fibre, Arca Swift ball head


  9. #9
    Junior Member

    Experience
    Hobbyist
    Posts
    4
    Image Editing
    Yes

    Re: SanDisk Extreme Pro UDMA 7 160 MB/s returns 'ERR' in D4 when used with Sony XQD C

    I am having the same problem.
    I suspect that the card sizes must be same.
    I have 64GB sony sqd and 32GB sandisk extreme pro
    individually they work fine but not together.
    if anyone has cards of the same size please test them together and let us know about the results
    thanks

  10. #10
    Junior Member

    Experience
    Semi-Pro
    Posts
    3
    Image Editing
    Yes
    Camera
    D4, D3, D2X, D1X, D70

    Re: SanDisk Extreme Pro UDMA 7 160 MB/s returns 'ERR' in D4 when used with Sony XQD C

    I can put the SanDisk 32GB card in my D3 and it works just fine.
    I can put a 8GB CF card in the D4 with the Sony XQD 64GB card and both work just fine.
    I have the primary card on the D4 set to the CF card. Overflow to XQD. Reversing the configuration does not help. I still get ERR.
    I only have 1 XQD 64GB card to test with.





Quick Reply Quick Reply

If you are already a member, please login above before posting.

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •